Novinky v aplikace 2.0 a změna licencování

Novinky v aplikace 2.0 a změna licencování

S verzí 2.0 příchází zásadní změna v licencování. Odteď si můžete stáhnout zdarma nejvýše verzi 1.5.1, nová verze je k dispozici až po zaregistrování a zaplacení drobného poplatku. Dle Vašeho uvážení si stáhněte zvolenou verzi aplikace. Nová verze přínáší následující novinky, vylepšení a opravy:

Otevření zápasů, tabulek, statistik v novém okně

Hlavní novinkou je možnost otevření nezávislých oken s výsledky. Pokud máte k dispozici externí obrazovku, tak můžete týmům zobrazit seznam nadcházejících zápasů, tabulky a statistiky. U každého okna můžete nastavit i velikost písma. Podívejte se na, jak to vypadalo na turnaji v Makově.

Zároveň jde teď v aplikaci změnit velikost tažením za libovolný okraj. Podle kurzoru poznáte, jakým směrem dojde ke změně. V rohu lze změnit šířku i výšku, zatímco tažením uprostřed pravého okraje změníte jen šířku atd.

Signalizace neuložených změn

Možná se Vám stalo, že jste ukončili aplikaci nebo Vám aplikace spadla a museli jste výsledky zadávat znovu? Nově aplikace zvýrazní tlačítko uložení na disk, když dojde ke změně. Navíc musíte potvrdit, že chcete ukončit aplikaci, i když nejsou výsledky uložené na disku.

Číslo hřiště v seznamu zápasů

V seznamu zápasů můžete nově zobrazit i číslo hřiště, tj. pořadí zápasu v kole. Takže už není třeba určovat pravidla pro hřiště. Třeba na makovském turnaji liché číslo zápasu znamenalo první hřiště a sudé číslo druhé hřiště :)

Vylepšit vybrané řádky v tabulkách (špatná čitelnost, předvybraný řádek na W8)

Opět vylepšení na základě zkušeností z turnaje. Na tabulkách z turnaje je dobře vidět předvybraný řádek, navíc docházelo ke špatnému scrollování na aktuální zápas u neodehraných zápasů (proto je vybrán 3.zápas odshora). Možná Vám je následující obrázek povědomý, od verze 2.0 už černý text na modrém pozadí neuvidíte:

Vylepšit zobrazení textu tlačítek na Linuxu

Aplikace používá systémový font, na Linuxu jsem zaznamenal problém se zobrazením tlačítek, takže jsem trochu rozšířil šířky elementů. Pořád se ale může stát, že se některé texty nemusí vejít, v tom případě doporučuji maximalizaci okna.

Nejde změnit střelce u zápasů se skóre, ale bez střelců (chyba ve verzi 1.5)

Střelci z verze 1.5 jsou asi prokletí. Nejprve se špatně počítaly statistiky (opraveno v 1.5.1) a teď jsem narazil na problém u změny střelců bez změny skóre. Tak snad do třetice všeho dobrého…